Ellen Smits

Ellen Smits

Ellen heeft in juni 2014 haar diploma voor de 200 uur intense yoga teacher training opleiding behaald bij Flim’s Yogastudio te Alphen a/d Rijn. Haar streven is om haar passie van beweging en de kennis van het menselijk lichaam aan mensen door te geven. In september 2016 heeft zij de bijscholing Yin yoga gevolgd.

Dat bewegen haar passie is blijkt uit het feit dat ze jarenlang gedanst heeft in een showballet bij diverse hotels, party centra en rondvaartboten door heel Nederland. Zij is in contact gekomen met yoga toen zij een blessure opliep van het jarenlang trainen en dansen. Yoga heeft haar laten inzien, dat ondanks een (chronische) blessure, bewegen geen belemmering hoeft te zijn.

Yoga is heel nuchter. Het is een kwestie van gewoon door blijven ademen. Hatha yoga breid je voor op het stilleggen van de wervelingen van de geest via het lichaam.

Via de asana’s (houdingen) “op de mat” creëer je spierkracht, lenigheid, veiligheid, vreugde, passie en balans (zowel mentaal als lichamelijk) en dit kan je dan weer toepassen in het dagelijkse leven.

Haar doel is om nog verder te gaan bijscholen / verdiepen in andere vormen van yoga. Haar slogan is: “je bent nooit uitgeleerd”.