Iris Brunia

Iris BruniaIris volgde de yoga opleiding bij Arhanta yoga ( 200 RYT, erkend door Yoga Alliance). En verzorgt nu de lessen als Ellen of Sophia verhinderd zijn.

Tijdens haar opleiding aan de toneelschool maakte ze voor het eerst kennis met yoga.

Door een periode van ziekte werd haar fascinatie voor de mogelijkheden en onmogelijkheden van lichaam en geest aangewakkerd. Sporten ging niet meer en in yoga vond ze een manier om binnen de aanwezige beperkingen energie en bewegingsvrijheid te hervinden. Yoga bracht ontspanning en acceptatie. Zowel fysiek als mentaal namen kracht en flexibiliteit toe.

De behoefte om zelf yogalessen te geven groeide tijdens haar opleiding tot shiatsu masseur bij Qing-Bai. Ze merkte hoeveel invloed deze massage had op het fysieke en mentale welzijn van de mensen die ze behandelde en had de behoefte hen handvatten mee te geven om zelf hun welzijn op peil te houden.

Inmiddels geeft ze hatha yogalessen, onderzoekt ze de mogelijkheden van yoga en dans en brengt ze haar toneelervaring en yoga samen in yoga- en bewegingslessen voor kinderen.

In haar lessen hoopt ze haar persoonlijke ervaringen mee te kunnen geven. Je kunt vrijwel altijd meer dan je denkt als je uitgangspunt de eigen mogelijkheden zijn.