Even voorstellen

Hallo, mijn naam is Sophia Manté-Essen.

In 2007 ben ik naast mijn baan als backofficemedewerkster bij een handelshuis begonnen met De Yoga Studio in Zwijndrecht. Ik zocht een tegenhanger voor de stevige commerciële sfeer waar ik dagelijks mee in aanraking kwam. En die tegenhanger vond ik in het geven van Yoga- en Pilateslessen in mijn eigen Studio.

Hier leerde ik al snel dat er een groot verschil was tussen “de collega’s” en “ de cursisten”. Dit werd iets waar ik in de loop der jaren steeds meer moeite mee kreeg om te begrijpen.Ik begreep niet waarom mensen elkaar het leven zuur maken op het werk. En dan in de pauze en na werktijd weer ‘gezellig’ doen. En ik begrijp nog steeds niet wat het nut van dit gedrag is. Want in mijn Studio zie ik dagelijks cursisten binnenkomen met stress en burn-outverschijnselen die vooral werk gerelateerd zijn

In mijn geval heeft het er toe geleid dat ik mij vanaf januari 2015 als zzp’ er volledig ben gaan toeleggen op het lesgeven in mijn Studio.

Door een samenloop van omstandigheden werd er rond die tijd ook steeds meer een beroep op mij gedaan om als mantelzorger te gaan fungeren. Dit deed ik dan in de daluren van mijn Studio. En ik realiseer mij heel goed dat ik dit nooit zo had kunnen doen als ik nog in loondienst was geweest.

Sinds vorig jaar oktober is er een abrupt einde gekomen aan mijn rol als mantelzorger. Dit heeft er toe geleid dat ik zelf even een paar maanden pas op de plaats heb moeten maken om mijzelf weer op te rapen en ook opnieuw uit te vinden. Ik had opeens tijd tussen 12.00 en 16.00 uur over en dit voelde heel leeg aan. Daardoor ben ik samen met mijn coach, Linda Martens van www.rustpuntcounselling.nl,op een zoektocht gegaan naar hoe ik die tijd zinvol kon gaan gebruiken en zo is …  Have-a-yogabreak.nl ontstaan.

Met Have-a-yogabreak.nl wil ik een bijdrage leveren aan de preventie van stress en burn-outklachten, werken aan het vergroten van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen een bedrijf. Daarnaast zou ik het ook mooi vinden om d.m.v. de stoelyogasessies en workshops bij te kunnen dragen aan een prettige en ontspannen werksfeer waarin collega’s elkaar steunen. En waarin mensen één gezamenlijk doel hebben: namelijk het bedrijf waar ze voor werken laten floreren. Kortom door vooraf een duidelijk doel te hebben (in overleg met de leidinggevenden) wil ik de stoelyogasessies en de workshops inzetten ter bevordering van de sfeer en de geestelijke en lichamelijke gezondheid binnen een bedrijf.

Mijn missie: Mantelzorgers binnen een bedrijf extra aandacht geven.

Mijn moto: Iedere dag is een nieuwe kans…

Graag hoop ik u een keer te ontmoeten, om in uw bedrijf te kunnen zorgen voor het gezonde tussendoortje…  🙂

Met vriendelijke groet,

Sophia Manté-Essen